İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

82-FETÖ ve iletişim ağı 24.08.2017

Ulus ve devlet kimliğinden rahatsız olan, Kurtuluş Savaşı yenilgisini hazmedemeyen küresel savaş ve sermaye baronlarının Türkiye’deki savaşlarında kullandıkları iki ana enstrümanı vardır. Biri 1984 yılında Eruh ve Şemdinli köy baskınlarıyla bölücü terör örgütü kısmında yerini alan PKK, diğeri de Erzurum Pasinler Korucuk köyü nüfusuna kayıtlı Ramiz ve Rabia’dan olma 1941 doğumlu, hizmet ettiği küresel haçlı zihniyetin kucağında yaşayan imam kılıklı sahte vaiz Fettullah Gülen’in kurduğu ve yönettiği FETÖ terör örgütüdür. Zaman ve şartlar uygun olduğunda devletimizin bekasına, milletimizin refahına kast edecek silahlı terör eylemleriyle ülkemize darbe vurmak istemişlerdir. Bu saldırıların en sonuncusu ve Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör olayını 15 Temmuz geçesinde FETÖ gerçekleştirmiştir.

***

Milli güvenliğimizi tehdit eden bu yapı, 15 Temmuz yenilgisi sonrası yurt dışına kaçmıştır. Lobi grupları sayesinden ülkemize ve devletimize karşı savaşını devam ettirmektedir. Akdeniz’in en önemli siyasi sorunu olan KKTC’de ve Kıbrıs adasında varlık göstermektedir. Türkiye – Kuzey Kıbrıs ilişkilerine zarar vermek ve Doğu Akdeniz’deki tüm milli güvenlik konularına müdahil olmak istemektedir. PKK terör örgütünden farkı olmayan FETÖ’nün Kuzey Kıbrıs ve genel yapılanmasını, sırasıyla amaca göre örgütlenmesini, istihbarat ağını ve arşiv çalışmalarını, örgütü ayakta tutan finansal yapısını Perşembe yazılarımda yazdım.

İletişim ağı

Milli güvenlik meselesi olan örgüt, çok gizli ve güçlü bir iletişim ağına sahiptir. Kamuoyuna yansıyan ve birinci derece örgüt mensubu olduklarının kanıtı da bu iletişim ağlarından en güçlüsü olan “Bylock” programını kullanmalarıdır. Kısaca program akıllı telefonlara yüklenen kriptolu bir haberleşme aracıdır. “ByLock: Chat and Talk” adlı mobil uygulamadır. Bu uygulama sayesinde örgüt kriptolu anlık mesajlaşma ve konuşma, grup mesajlaşmaları, dosya paylaşımı, e-posta iletimi-alımı, arkadaş ekleme gibi özellikleri kullanmışlardır. Bu uygulama sayesinde örgüt gizli haberleşme imkanına sahip olmuştur. FETÖ örgütü başta ByLock olmak üzere internet üzerinden haberleşme sağlayan Skype, Tango, WhatsApp, Viber gibi uygulamaları da kullanarak haberleşmeyi sağlamıştır. Bu uygulamalara ek olarak da Instagram ve Twitter gibi sosyal ağ uygulamalarının DM diye tanımlanan direk mesaj kısımlarını kullanmaktadır.

***

İletişimde kullandığı bu uygulamaların kripto seviyelerine göre de personelini bir nevi önem derecesine göre derecelendirmiştir. Örgütün birinci derecede ki personeli güvenliği çok yüksek olan ByLock’u yüklemiş ve kullanmıştır. Bir nevi ast-üst ilişkisini de böyle kurmuştur. İletişim, yukarıdan aşağıya talimat ve emirler, aşağıdan yukarıya ise rapor aktarma şeklinde olmuştur. Örgüt, akıllı telefon uygulamaları dışında, sözde kainat imamına gidecek mesajlar ve konular için de canlı kuryeyle yüz yüze iletişim metodunu kullanmıştır. Özetle anlatmaya çalıştığım iletişim metotlarıyla örgüt, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye de espiyonaj faaliyetlerine devam etmektedir.